TAPMI QOTB 2006- Prelims

Quiz on the Beach

Tapmi Atharva Fest

Date: 02 December 2006

Venue: Kaup Beach, Manipal

QM: Giri ‘pickbrain’ Balasubramaniam

The Prelims:

The prelims consisted of 25 questions of which 5 were visuals. The other dry questions can be found below.

1) This newspaper was started in 1931 by Chennai based Veradharajulu Naidu. Screen Weekly, Loksatta and Jansatta are their group publications. Indentify the company?

Ans: The Indian Express

2) Fill up the Blank. “The Reader’s Digest Association, publisher of Reader’s Digest, Everyday with Rachael Ray and Taste of home, announced it would be sold to a private equity-backed group for $24 billion. Under a definite merger agreement, _______ ______ LLC would acquire RDA’s outstanding common shares at $ 17 per share, and assume its debt.

Ans: Ripplewood Holdings

3) Joanna Ferrone and Sue Rose created him. Rose first developed the character in 1985 on a napkin in a resaurant. Identify the brand mascot

Ans: Fido Dido

4) Clinigene is a clinical research laboratory. Whose subsidiary is it?

Ans: Biocon

5) In 1995, he founded one of the first online marketing companies, Yoyodyne which he later sold to Yahoo. His book ‘Permission Marketing’ was a runaway hit. Identify the man.

Ans: Seth Godhin

6) “He is one of India’s most successful business leaders and a key figure in the new global economy. He brings a deep understanding of technology, IT and globalization and will be a huge asset to the Board of Reuters. I’m delighted to be able to welcome him to the company” Niall Fitzgerald, Chairman of Reuters. About whom was this comment made?

Ans: Nandan Nilekani

7) This electronics company was founded in 1983 as Hyundai ElectonicsIndustries Co Ltd. In 2001 they developed the world’s first 128 MB DDR SDRAM for graphics. Identify?

Ans: Hynix Semiconductors

8) The motto of which organization is “Dictum meum pactum” meaning “My word is my bond” ?

Ans: London Stock Exchange

9) With which company has Kingfisher Airlines recently signed a contract for $300 Million Engine order to power its new fleet of Airbus A330 aicraft?

Ans: Pratt & Whitney

10) First Voice International was started with the aim of improving literacy in Africa, through satellite delivery of content. Whose initiative is this?

Ans: Worldspace

11) Athletic Works, Faded Glory, George and Kid Connection are all private label brands from which retail giant?

Ans: Wal-Mart

12) Which British fashion house did Stephen Marks found in London in the year 1969?

Ans: FCUK

13) Of which airlines is Silkair a subsidiary?

Ans: Singapore Airlines

14) “”Quality and Me: Lessons from an Evolving Life” is the autobiography of which quality guru?

Ans: Philip Crosby

15) Quicktime is a multimedia framework developed by whom?

Ans: Apple

16) The CAC 40 is a national stock market index of which country?

Ans: France

17) What connects Hot Lips, Mystic Maiden, Scarlet Lady, English Rose and Madame Butterfly etc?

Ans: Virgin Air

18) ‘Adsense’ and ‘Adwords’ are advertising programs from which company?

Ans: Google

19) Burson-Marsteller is a global giant in which field of Business?

Ans: PR

20) Which bank was founded as ‘__________ Bank Hindu Permanent Fund’ in 1906, by late Sri Ammenbai Subba Rao Pai, a philanthropist?

Ans: Canara Bank

Comments and feedback to: rohit.s.nair@gmail.com

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • rohitnair  On December 12, 2006 at 12:08 AM

    Thanks

    Cheers
    Rohit

  • karthik  On December 11, 2006 at 1:46 PM

    Rohit dude.. u rock!

  • varun  On December 7, 2006 at 10:55 AM

    great coverage… good job mister…

  • Rohit Nair  On December 6, 2006 at 9:06 PM

    My pleasure..

    Cheers.. Rohit

  • Hobbes  On December 6, 2006 at 7:27 PM

    nice post
    thanks for taking out the time for sharing the Q

  • sportsunlimited  On December 6, 2006 at 6:29 PM

    You are great as usual, Rohit 🙂
    A couple of em were quite easy, a couple took me longer to find out
    Anyway, keep it up.

  • mukunth  On December 6, 2006 at 7:20 AM

    thats a good job.thanks for posting it

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: