Tata Crucible Chennai Campus 2007- Prelims

Find the Tata Crucible 2009 Corporate Edition

Tata Crucible 2007- Campus Edition

Chennai Round

9th February 2007

QM: Giri Pickbrain

1) How do we know ‘The Australia and New Zealand Banking Group Limited’?

Ans: ANZ Bank

2) Which stock exchange in the world is referred to as ASX?

Ans: Australian Stock Exchange

3) Which company did Henrry Brayan. Dr J Budd, Harmon Cable, Will McGonaggle and John Dwan start on the North Shore of Lake Superior at 2 Harbors, Minnesota in 1902?

Ans: 3M

4) Which famous TV or radio network in the US is referred to as the Alphabet Network?

Ans: ABC Network

5) Who acquired Macromedia in Dec 2005?

Ans: Adobe

6) High Performance. Delivered is whose promise?

Ans: Accenture

7) Front Row, Sports Grill, American Bar are all brands owned by which company?

Ans: TGIF

8) Launched in 1958 by Bank of America as the white, blue and gold revolving credit. It was known as Bank Americard. How do we know it today?

Ans: VISA

9) Whose famous ad slogan was- “ The Milk Chocolate melts in your mouth. Not in your hands “

Ans: M&M

10) Who is the shirt sponsor of Manchester United?

Ans: AIG

11) Whose product is Minute Maid- a fruit punch?

Ans: Coca Cola

12) John Jacob and Henry founded which optics company in 1853?

Ans: Bausch & Lomb

13) Get Gorgeous, On the Run, Freedom Express aand Launchpad are programmes on which channel?

Ans: Channel V

14) Who produced the movie ‘Guru’?

Ans: Madras Talkies

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comments

  • Aravind  On February 7, 2009 at 12:08 AM

    good job rohit !!!keep updated !!
    cracked 14 questions man !!!

  • joheb  On August 15, 2007 at 12:29 PM

    hey thnx a lot

  • Vaishnavi  On June 10, 2007 at 2:41 PM

    hey Rohit,
    stumbled upon your blog when searching for some “PickBrain” questions. That was nice of you to post the questions here.
    Let me know of contests of this kind in Blore.

    All the very best 🙂

  • rohitnair  On February 25, 2007 at 9:22 PM

    Ya.. i know.. Anand.. Our hypothetical team would have got 20 🙂

    the cut off was high though..

  • Anand  On February 22, 2007 at 2:26 PM

    Very easy Questions man…
    Being an irregular quizzer, I could crack most of them.

  • rohitnair  On February 17, 2007 at 10:22 AM

    Hey Siddhartha,

    Thanks a lot man… The more the beter [;)]

  • Siddhartha Mohapatra  On February 17, 2007 at 6:55 AM

    Don’t know how to thank you man.Keep up the work.Got inspired by ur enthusiasm and thinking of doing something on the same lines.

  • rohitnair  On February 16, 2007 at 6:48 PM

    Hello Ramesh sir..

    Thank you very much for ur kind words..
    I hope u’ll be there to watch the crucible on 25th at the nimhans convention centre..

    hope to meet you

    Rgds
    Rohit

  • rameshbabu  On February 16, 2007 at 10:57 AM

    hi rohit
    Good luck for the bangalore round. I think you should be called “Open source” champ of quizzing.
    cheers,
    ramesh

  • rohitnair  On February 16, 2007 at 12:03 AM

    hi rohit..

    thats cool…

    all the best for ur round.. do keep me updated..

    cheers
    rohit

  • tenalirama  On February 15, 2007 at 8:53 PM

    hey thnx a ton pal for the q’s.. cracked 11.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: