Prashnavali @ Avenues 2007

Prashnavali @ Avenues 2007

Venue: IIT-SOM
28th October 2007
Quiz Master: Pick brain Giri

Winners: StanChart Mumbai (Prasanna & Rakesh)

Prelims:

1. What is the name of an unconventional way of performing promotional activities on a very low budget, as described by Jay Conrad Levinson in this popular 1984 book?

Ans: Guerilla Marketing

2. What was founded by Scott Rasmussen and his father, Bill Rasmussen, and launched on September 7, 1979 under the direction of Chet Simmons, who was the network’s first president and CEO?

Ans: ESPN

3. In 1998, which company merged with British firm Healey and Baker to create one of the largest commercial real estate firms in the world?

Ans: Cushman & Wakefield

4. Identify the entity that exercises some of the functions of a corporation, but has not been granted separate legal personality by statute, particularly a public corporation with limited authority and powers?

Ans: Quasi Corporation

 

5. What tern, related to the leisure industry, was only first used as on official term in 1937 by the League of Nations?

Ans: Tourist

 

6. Who competed with Billpoint a subsidiary of E bay to be the premium payment gateway, until it was taken over by EBay?

Ans: Paypal

7. Sony has its home videocassette tape recording format introduced on April 16, 1975. What is it called?

Ans: Betamax

8. Which bike maker has launched a 150 cc bike called Hunk?

Ans: Hero Honda

9. Which portal was created in 1999 by the merger of TMB and Online Career Center (OCC)?

Ans: Monster.com

10. Which writing or drawing instrument gets it name from the Latin word, which means, “little tail “?

Ans: Pencil

11. Scissors, Capstan, Berkeley, Bristol are all brands from which company?

Ans: ITC

12. Research in Motion, the Canadian based wireless device company is best for which handheld device?

Ans: Blackberry

13. What does the name APC, the maker of AC and DC-based back-up power products, stand for?

Ans: American Power Conversion

14. Which Indian IT major has Co-developed and verified a chip that would be required by the Airbus A380 to communicate with ground controllers?

Ans: HCL

15. Hindustan Motors has brought out a new version of which car called Avigo ­ with a tagline “You’ll be talked about?”

Ans: Ambassador

 

Feedback and comments to: Rohit.s.nair@gmail.com

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: