Imperium 07 – Prelims

Quiz: Corporate Quiz @ Imperium ‘07
Date: 23 November 2007
Host: MDI, Gurgaon
QM:
Avinash Mudaliar
Winners: Rohan Khanna & Sandeepan Chowdhary

Prelims

1) The holiday Special Train from Gorakhpur in UP to Yeshwanthpur (Bangalore) hasbeen branded. The Train will run once a week, stopping at over 18 places along theway. The train is scheduled to run for a period of 1 month starting this November.What has it been branded as?

Ans: Kingfisher Express

2) Which channel is Advertised as “Channel of India”?

Ans: Sanskar

3) This legendary Italian 360 degree auto design firm founded by Franco Mantegazza,designed Indica for TELCO. Since 2000, its owned by the Swiss multinational,Group Reiter. Which one?

Ans: IDEA Institute

4) Karl Elsener, the founder, started this company to create work in the sparselyindustrialized central Switzerland and counter the emigration spawned byunemployment. Today, this family business in Schwyz provides 950 jobs. In 1897 the product was created and legally registered in the small village of Ibach. Since that time it has become well-known in more than 100 countries for precision, quality, functionality and versatility. Name the product and company?

Ans: Swiss Army Knife and Victorinox

5) You will discover in their identity: A graphic flower that represents ideas. Aroundit, the protective arms of the letter ‘e’. They believe ideas create wealth, but values

protect it. Their IPO was be recently launched. Which company?

Ans: Edelweiss Capital

6) MSN: Microsoft :: NSN:__________

Ans: Nokia Siemens Networks

7) They were famously the first British professional club to wear a sponsor’s logo on their shirts, agreeing a deal with Hitachi in 1979. In the years since, the club has had relatively little variation in sponsorship deals — linking up with Crown Paints and Candy before signing their current deal in 1992 — a deal which is the longest standing current agreement in English top-flight football. Name Club and the sponsors?

Ans: Liverpool FC and Carlsberg

8) It was originally built by the Russian company, Mikoyan-Gurevich Design Bureau, the largest users of which is the Indian Air Force. Often referred to as the ‘flying coffin’, it has been in the news for all the wrong reasons since many years. What are we talking about?

Ans: MIG-21’s

9) In their quest to push businesses worldwide to increase their investments in renewable energy and other projects to reduce greenhouse gas emissions, who has venture capitalist major Kleiner Perkins Caufield and Byers newly appointed as their partner?

Ans: Al Gore

10) This company has applied for a trademark for the term “multi-touch“, a cornerstone of the company’s marketing efforts in the US. If successful, they would have the right to restrict use of the phrase by other companies for media players, PDAs, video game consoles and televisions. Which company and for which two utilities in specific are they trademarking this term?

Ans: Apple and the iPhone and iPod Touch

Suggestions & Feedback to: Rohit.s.nair@gmail.com

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: