BL AdClub Quiz – Prelims Questions

The BusinessLine AdClub Quiz was won by Rohan Khanna and Mitesh Agarwal and the quiz was hosted by Giri Pickbrain..

Questions of the Prelims shared by Balajee Ganesh . Thanks a lot Balajee .. You can see a lot more quiz questions on Balajee’s blog: http://bplusq.wordpress.com

Prelims Questions:

1.New form of capital that derives it values from personal, social or cultural beliefs and meanings that stimulate creativity, encourage moral behavior and motivate individuals.
What ?

Ans: Spiritual Capital

2.Identify the lady author of this book.

Ans: Kiran Bedi

3.He is a Scottish – American Industrialist.
He started his career as a telegraph messenger.
His life has often been referred to as “rags to riches”.
He sold U.S.Steel to J.P.Morgan for $480 million.

Ans: Andrew Carnegie

4.International Reserve Assets has been created by IMF in 1969 to supplement the existing official reserve of member countries.
They are allocated to member countries in proper to their IMF quotas.
It is the unit of the account of IMF.
Its value is based on basket of key international currencies.
Name the unit.

Ans: SDR – Special Drawing Rights

5.Whose identity is this?

Ans: Flipkart.com

6. In 1907, a chemist developed a formula called Aureole.
This led to the establishment of a company.
What ?

Ans: L’Oreal

7. An independent British Internet retailer specializing in groceries.
The name of this internet retailer comes from the hardest fruit to protect through the food supply chain.
What ?

Ans: Ocado

8. Oryx FM is their Radio arm.
Name the TV arm.

Ans: Al-Jazeera

9.It was established in 25 July 1917 when three leading optical manufacturers merged to form a comprehensive, fully integrated optical company known as Nippon Kōgaku Tōkyō K.K.
It later introduced the famous Joico microscope to the market.
Name the company.

Ans: Nikon

10.Identify the company he is related to.

Ans: Mindtree

11.It was originally created by Idealab, a business incubator based in California in July 2004, it was acquired by Google.
What?

Ans: Picasa

12.OHA is an alliance between 80 companies in the mobile space.
What is OHA ?

Ans: Open Handset Alliance

13. Identify the ad company, created by this duo.

Ans: Saatchi & Saatchi

14. This acronym was coined in 2000 by Luis von Ahn, Manuel Blum, Nicholas J. Hopper, and John Langford.
Carnegie Mellon University attempted to trademark the term, but the trademark application was abandoned on 21 April 2008.
Name the acronym.

Ans: CAPTCHA

15. This was created by VSS Mani,a CA by profession at Mumbai in 1994.

Ans: Justdial

16.Identify the google doodle.

Ans: Jules Verne

17.Under his leadership the Factory Act was passed in 1881 to improve the condition of the factory labourer.
Which viceroy is this?

Ans: Lord Ripon

18.Bala Gangadhar Tilak, along with eminent industrialist Mohandas Ramji started this in Dec 14, 1905.
Identify.

Ans: The Bombay Stores

19.Connect.

 

Ans: Lux

20.”Armenteros” comes under what product category in India.

Ans: Cigars


Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: