Tag Archives: iimb

conQUIZition @ Unmaad 2011

Quiz: ConQuizition

Flavour: Open Quiz

Fest: Unmaad ’11

Host: IIM, Bangalore

Date: 23rd January 2010

Quizmaster: Arul Mani

Contact: Tejasvi Ravi | tejasvi.ravi09@iimb.ernet.in | 09739368115

Official Site: http://www.unmaad.com/open-quiz.php

Quizzes @ IIM-B Vista 2010

Fest: Vista 2010

Host: IIM-Bangalore

Corporate Quiz hosted by Tejaswi Udupa – Teams of 2 (Corporates)

Date: October 2nd 2010

More details on Vista Corporate Quiz here

Bizarre– The Open Business Quiz by Gautum Bhimani – Teams of 3 (Open)

Date: October 3rd 2010

More details on Bizarre- The Business Quiz here

Eximius Open Quiz

Eximius Open Quiz

In Association with IQ

Ever wondered what makes Coke unique ? Or how did Chester Carlson get that idea ? If you do then the Open Quiz is the place for you !

EXIMIUS, in collaboration with IQ, the quizzing society of IIMB, will host a one of a kind event that has never been done in India! IQ will host an entrepreneurship and innovation quiz that will test the brilliant and inquisitive minds of India’s future: MBA and college students!

Probably the best way to wind up your day after a hectic day of brainstorming, the Open Quiz provides you a perfect setting for you to relax and learn a thing or two. And in the process you stand to win total prize money of Rs. 15,000!

In the preliminary round, each business school and college will select two people to represent the college and compete for the quiz. After this preliminary round, the leading teams will come to EXIMIUS for another two rounds of intense questioning.

Who will prevail? Who will disappoint? Who will make their college proud?

Team Size: Maximum of 2 per team
Prelims: 14th August Saturday at 6.30 pm
Selection: Top 6 teams make it to the final
Final: 15th August Sunday at at 6.30 pm

Unmaad ’09 – Apocryphopolis

Apocryphopolis – The Open quiz will be unearthed this October at Unmaad. A challenge to quizzers everywhere, this edition of the Unmaad Open quiz is even bigger, with prizes worth Rs. 32,500 up for grabs… This contest is open to all citizens of the planet, regardless of age, gender, caste or creed. Questions will be trivial, general, and apocryphal… Just get together a team of 4, come down to IIM Bangalore, and prepare to be stumped

Date: 2nd October, 2009

Time: 2.00 pm

Venue: IIM Bangalore                                                                             

Registration on the spot

For any further queries, visit www.unmaad.com or call Vernon Fernandez at 9739308901

Unmaad '09 – Apocryphopolis

Apocryphopolis – The Open quiz will be unearthed this October at Unmaad. A challenge to quizzers everywhere, this edition of the Unmaad Open quiz is even bigger, with prizes worth Rs. 32,500 up for grabs… This contest is open to all citizens of the planet, regardless of age, gender, caste or creed. Questions will be trivial, general, and apocryphal… Just get together a team of 4, come down to IIM Bangalore, and prepare to be stumped

Date: 2nd October, 2009

Time: 2.00 pm

Venue: IIM Bangalore                                                                             

Registration on the spot

For any further queries, visit www.unmaad.com or call Vernon Fernandez at 9739308901

Bizarre 2006

Bizarre- The Business Quiz
IIM-B Vista
15 October 2006
QM: Derek O Brein

The Business Quiz at IIM-B Vista saw the best quizzers from South India pool into the premier institute on the 15th of October 2006.

The management gave the participants a shock fifteen minutes into registration when they announced that there would be a reservation of 3 college teams in the final 6.

This was undoubtedly too short a notice.

 

The finals saw six good teams on stage, which reduced to one corporate team and one college team after two stages of elimination.

IIM-B represented the colleges while Mitesh Agarwal, Prasad Shetty and Ajay Kasargod made up the corporate team, with the corporate team coming triumphant after a buzzer round of 8 questions.

Prizes:

I Prize- Rs 30,000

II Prize- Rs 15,000

For a version of the quiz from Anish’s point of view visit this link

Prelims Questions:

1) Fill in the blank. In place of traditional paper money, the new edition of the British version of ___________ requires you to use a Visa Debit Card

Ans: Monopoly

 

2) Which book by Tom Peters features atleast one exclamation mark on every page?

Ans: Re-Imagine!

 

3) Which US President’s wife was the first woman to appear on a US currency note?

Ans: George Washington

 

4) After the Independence of India, which car was chosen as the Prime Minister’s official car?

Ans: Ambassador

6) Complete this Peter Drucker quotation using a seven letter word: ‘The productivity of work is not the responsibility of the worker but of the __________’Ans: Manager

7) Which radio broadcast company has two satellites named Asiastar and Afristar?

Ans: Worldspace

 

8) Which is the most widely grown spice in India, accounting for 34% of total production: Pepper, Clove, Chilli or Turmeric?

Ans: Turmeric

 

9) Recently, which organization wrote to dictionary publisher Merriam-Webster, asking them to change the definition of the word ‘circus’?

Ans: PETA

 

10) Which Indian company introduced the eight-hour workday, even before the system was made mandatory in most Western Countries?

Ans: Tata Steel

 

11) Which country produces and markets nearly 1200 different varieties of sausages?

Ans: Germany

 

12) In 1983, which was the first product to be made available in a sachet in India: Soap, Shampoo, Toothpaste or Hair Dye?

Ans: Shampoo

 

13) The US State Department employs the most Rhodes Scholars. Which consulting giant comes in at number two?

Ans: McKinsey & Co

 

14) Md Yunus shared the 2006 Nobel Peace Prize with?

Ans: Grameen Bank

 

15) Yahoo recently launched YSM in India. Expand YSM

Ans: Yahoo Search Marketing

 

16) Which Asian leader used the slogan ‘Surpass Britain and catch up with America’?

Ans: Mao Zedong

 

17) The Hub is the social- networking website of which retail giant?

Ans: Wal-Mart

 

18) Which large European furniture retailing company is run by the world’s richest charity?

Ans: IKEA

 

19) If IC is the airline code for Indian and 9W is Jet Airways, then which International airline is EK?

Ans: Emirates

 

20) Great Ormond Street Hospital for Sick Children holds the copyright for which fictional ‘little boy’?

Ans: Peter Pan

 

21) In the European Union, which British company was granted the exclusive right to use green on signs for petrol stations?

Ans: BP

 

22) Which economist, who has produced pioneering studies of gender inequality, always takes care to write ‘her’ than ‘him’ when referring to an abstract person?

Ans: Amartya Sen

 

23) Which English newspaper in Mumbai is published by the promoters of Zee Telefilms?

Ans: Daily News and analysis

 

24) In 1886, Dr Elion developed the Heineken A Yeast. Which famous scientist was Dr Elion’s teacher?

Ans: Louis Pasteur

 

25) Which media conglomerate owns Paramount Pictures?

Ans: Viacom

 

26) Which company has banned the term ‘cell phone’ and instead uses the term ‘personal network device’?

Ans: Motorola

 

27) The headquarters of most Fortune 500 companies are located in which city?

Ans: New York

 

28) ‘Tomorrow is Mine’ is a campaign line for which International brand?

Ans: Reebok

 

29) The Bill & Melinda Gates Foundation provides 17% of the world’s budget for attempted eradication of what?

Ans: Polio

 

30) Which company accounts for about half of the market capitalization of the Helsinki Stock Exchange?

Ans: Nokia

Till the next quiz

Adieu Masculine

Regards

Rohit